Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arbeidsongeschiktheid.nl/arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl/public/fw/plugins/sidebar/news/view.laatstenieuws.class.php on line 11
AOV Premie vergelijking/Zelfstandigen - ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) premie voor zelfstandigen berekenen en vergelijken. AOV Nederland www.arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl - Arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl

Zelfstandigen zonder een Arbeids­Ongeschiktheids­Verzekering (AOV)

U bent zelfstandig ondernemer en u heeft nog geen Arbeids­Ongeschiktheids­Verzekering (AOV). Toch is het aan te raden om juist met betrekking tot arbeidsongeschiktheid geen onnodige risico’s te nemen. Hier leest u alles over waarom het juist nu een goed moment is om voor een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) de mogelijkheden te onderzoeken.

Waarom er nu betere Arbeids­Ongeschiktheids­Verzekeringen (AOV's) zijn:

Vanaf 1 januari 2013 is het provisieverbod ingegaan. Hierdoor wordt het verdienmodel transparanter en wordt u als verzekeringsnemer beter geadviseerd. Het salaris van de adviseur wordt nu niet iedere maand vanuit de premie betaald, maar via eenmalige advieskosten. Omdat ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's) complexe financiële producten zijn, heeft het ook invloed op onder andere sparen, lenen, beleggingen en andere verzekeringen.

Omdat een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV's) zoveel invloed heeft op andere financiële producten is het belangrijk dat iemand gespecialiseerd is in ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's), voor hij een degelijk advies kan uitbrengen. Onze adviseurs voldoen aan een aantal criteria die ervoor zorgen dat het advies ertoe leidt dat de verzekeringsnemer arbeidsongeschiktheid naar exact zijn eigen wensen heeft afgedekt en weet waar hij aan toe is.

ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's) kunnen ook direct online worden afgesloten, met als grootste nadeel dat u vaak toch onbewust beïnvloed wordt en dat dit resulteert in een niet geheel onafhankelijk ‘advies’. Het risico dat een verzekering wordt afgesloten die niet optimaal dekkend is op uw situatie is vrij groot, aangezien het een complex product betreft en vaak vele voorwaarden kent. Indien u geen advies denkt nodig te hebben is een kennis- en ervaringstoets verplicht. De verzekeraar is ook altijd verplicht om de kosten voor het afsluiten (distributiekosten) in deze situatie erbij te vermelden.

Klik hier om naar de ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) premie keuzehulp te gaan.

Er zijn verschillende soorten mogelijkheden om arbeidsongeschiktheid af te dekken. Dit kan met een:

  • ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) via een verzekeringsmaatschappij
  • ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) via het UWV

In sommige situaties is een combinatie van ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) het best passend. Bekijk welke ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) in uw situatie het best past.

Deadline verzekering via het UWV

Tot 13 weken na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) kan een vrijwillige verzekering via het UWV worden aangevraagd. Dit is een verzekering voor arbeidsongeschiktheid voor moeilijk verzekerbare zelfstandigen. Voor starters die tegen het eind van deze 13 weken aanlopen en denken moeilijk verzekerbaar te zijn, is het raadzaam om vóór het verstrijken van deze 13 weken de aanvraag voor één of beide van de vrijwillige verzekeringen af te sluiten via het UWV.

De verzekeringen van het UWV zijn namelijk dagelijks opzegbaar en na de 13 weken kan een dergelijke verzekering niet meer worden afgesloten. Moeilijk verzekerbaar is iemand die een beroep met veel risico’s heeft gekozen om in te ondernemen, waardoor de premies bij particuliere ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's) onredelijk hoog zijn. Het kan in dit geval goedkoper zijn om een verzekering af te sluiten via een uitkeringsinstantie (het UWV).

Wanneer zich nu al klachten voordoen of het invullen van een gezondheidsverklaring mogelijk kan leiden tot een medische keuring, kan de verzekeraar beslissen om u niet te willen verzekeren. In dit geval valt u ook onder de categorie ‘moeilijk verzekerbare zelfstandigen’. De premie van de vrijwillige verzekeringen zijn dan weliswaar vaak hoger, maar in dit geval de enige mogelijkheid om arbeidsongeschiktheid af te dekken met een verzekeringsproduct.

Ik wil advies over de verschillende soorten ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's)

Wanneer zich nu al klachten voordoen of het invullen van een gezondheidsverklaring mogelijk kan leiden tot een medische keuring, kan de verzekeraar beslissen om u niet te willen verzekeren. In dit geval valt u ook onder de categorie ‘moeilijk verzekerbare zelfstandigen’. De premie van de vrijwillige verzekeringen zijn dan weliswaar vaak hoger, maar de enige mogelijkheid om arbeidsongeschiktheid af te dekken met een verzekeringsproduct.

Goed voorbereid is het halve werk

Ook voor de toekomst is het handig om te weten of en hoe u zich het best kunt verzekeren tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Na het al dan niet afsluiten van een vrijwillige verzekering, kunt u daarom een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aangaan met één van onze gespecialiseerde adviseurs. U begint dan goed voorbereid aan het ondernemers avontuur.

Bij het aangaan van een lening voor het opzetten van uw bedrijf is de zekerheid van het kunnen terugbetalen van groot belang. Als u de premie reeds bij het ondernemersplan erin verwerkt, dan kunt u de lening die u aangaat ook terugbetalen. Als u geen ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) afsluit dan komt u uit op schuldsanering en dit geeft de partij die de lening verstrekt geen zekerheid. Het kan langer duren voor de schuld is terugbetaald.

Advies over Arbeids­Ongeschiktheids­Verzekeringen (AOV) voor zelfstandigen

Een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs is altijd volledig kosteloos. Wanneer door u besloten wordt om door te gaan met adviseren voor het afsluiten van de verzekering, worden wettelijke advieskosten gerekend. Speciaal voor starters bestaat er via onze adviseurs de mogelijkheid om deze kosten gespreid te betalen. Hierbij geldt de wettelijke maximale termijn van maximaal 24 maanden, zonder extra kosten. Dit komt er in de praktijk op neer dat u profiteert van de laagste premie per maand en verzekerd bent, terwijl u niets merkt van advieskosten.

De lagere premie en de afsluitkosten samen komen namelijk niet hoger uit dan de premie die u zou betalen wanneer u een verzekering afsluit via een adviseur die niet gespecialiseerd is in ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's). En daar komen de advieskosten dan nog bovenop, die u dan direct in één keer moet afrekenen. Het bijkomend voordeel is dat u tevens beter verzekerd bent en na een aantal maanden houdt u ineens veel meer geld over, dat u mooi in uw eigen bedrijf kunt stoppen. De premie en de advieskosten zijn aftrekbaar voor de belasting.

Het is ook mogelijk om een verzekering aan te gaan met een ingangsdatum in de toekomst, zodat de kosten die u maakt voor het advies, buiten de maanden kan lopen waarover premie wordt betaald. Of u kiest alleen voor het gratis adviesgesprek, waarop u in een later stadium van uw bedrijf altijd terug kunt komen. U kunt hier afspraken over maken met de adviseur.

Vergelijk hier uw ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) premie.

Vragen?

Heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Wij zijn u graag van dienst.

ma t/m vr van 09:00 tot 17:00

Hoofdkantoor:
Postbus 84033
3009 CA Rotterdam

KvK: 24264670
AFM: 12007143