Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arbeidsongeschiktheid.nl/arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl/public/fw/plugins/sidebar/news/view.laatstenieuws.class.php on line 11
AOV Oversluiten/Afgesloten voor 2013 - Informatie over het oversluiten van ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's) die eerder dan 2013 zijn afgesloten. AOV Nederland www.arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl - Arbeidsongeschiktheidsverzekering.nl

ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) afgesloten vóór 1 januari 2013

Door de ontwikkelingen op de verzekeringsmarkt kunt u waarschijnlijk profiteren van een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) die nog beter op uw situatie is afgestemd. Wanneer uw eerste contractperiode is afgelopen (meestal een jaar) kunt u uw huidige verzekering oversluiten naar een verzekering zonder provisie. Omdat de markt volop in beweging is, gaat u met oversluiten vaak ook op de voorwaarden vooruit.

Betere ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) voorwaarden

Doordat verzekeringsadviseurs toch wel zouden verdienen aan een afgesloten verzekering via de provisie, werden zij niet echt uitgedaagd om een gedegen onderzoek uit te voeren die in uw situatie het best passend zou zijn. Ze maakten immers veel uren hiervoor, maar hadden nog geen inkomsten. Hierdoor is het vaak voorgekomen dat producten zijn aanbevolen die niet het best passen bij de voor u specifieke situatie. Gevolgen hiervan zijn dat zelfstandigen nu te hoge premies betalen, er onzekerheid heerst of ze wel of geen recht hebben op een uitkering en de ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) niet de gewenste risico’s afdekt.

Lagere ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) premie

Uw financieel adviseur blijft nog steeds provisie ontvangen over verzekeringen die in 2012 of eerder zijn afgesloten. Hij is volgens de wet verplicht daar werkzaamheden voor te doen. Het is aan de adviseur de taak om samen met u te bekijken of het gegeven advies nog steeds passend is. Zolang uw eerste contractperiode nog niet afgelopen is kunt u dit advies vragen. De huidige veranderingen brengen veel werk met zich mee voor de adviseurs, waardoor zij zich primair richten op de nog af te sluiten polissen. Daarbij is het vaak moeilijk in te schatten in hoeverre reguliere adviseurs beperkt worden in hun advies doordat zij met een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen samenwerken.

Advies over het oversluiten van een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV)

Doordat er geen provisie meer uitgekeerd mag worden wordt de netto premie voor u lager. Voor de tijd die de adviseur steekt in het oversluiten (met uitzondering van het gratis adviesgesprek) is de adviseur verplicht advieskosten te rekenen. Via onze adviseurs kunnen de advieskosten verspreid over maximaal 24 maanden betaald worden.

Dit komt er in de praktijk vaak op neer – afhankelijk van de huidige verzekering – dat u alvast profiteert van een lagere premie per maand en niets merkt van de kosten van het oversluiten. De lagere premie en de advieskosten samen komen namelijk niet hoger uit dan de premie die u voorheen betaalde. Het bijkomend voordeel is dat u in de tussentijd beter verzekerd bent en na een aantal maanden houdt u meer geld over per maand, vanwege de lagere premie.

Het is raadzaam om uw huidige polis door een onafhankelijk adviseur die gespecialiseerd is in ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) u te laten informeren wat de mogelijkheden zijn.

Een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek geeft u direct inzage in de besparingen en wat u daarvoor terugkrijgt.

Adviesgegevens
Totaal van de werkzaamheden moet 100% zijn.
Het verzekerde bedrag is het jaarinkomen dat u krijgt nadat u arbeidsongeschikt raakt. Dit is maximaal 80% van uw inkomen.
Persoonsgegevens

Vragen?

Heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Wij zijn u graag van dienst.

ma t/m vr van 09:00 tot 17:00

Hoofdkantoor:
Postbus 84033
3009 CA Rotterdam

KvK: 24264670
AFM: 12007143